Siirt Üniversitesinden Bir İlk!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi “Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" konularında ders veren ilk üniversitelerden biri oluyor.

YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki işbirliği ile "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında üniversitenin iki akademisyeni "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" eğitici eğitimi aldı.

Yakın zamanda bu alanda üniversite tarafından akademisyenlere ve öğrencilere  "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi konularında sertifikalı eğitimler verilmesi planlanıyor. 

İlk olarak çoğu teknik 8 üniversite ile başlatılan projenin ikinci aşamasına eklenen 16 üniversite arasında Siirt Üniversitesi de bulunuyor.  Eğitimin verilebilmesi için gerekli CISCO sistem kurulumu tamamlanma aşamasına gelen üniversitemizde, konu hakkında YÖK’ten gelecek yönlendirmeler beklendiği belirtildi.

 YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanındaki iş birliğinin ikinci adımı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlığında Rektör Prof. Dr. Murat Erman’ın da katıldığı video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıyla atıldı.

Toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Naci Gündoğan, projede yer alan üniversitelerin rektörleri ve bu üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alacak olan akademisyenler ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık da katıldı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

‘’Proje kapsamında, CISCO Network Akademi’nin sertifika programına üniversitemiz adına katılarak ‘eğitici eğitimini’ alan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerimiz Öğr. Üyesi Dr. Volkan Müjdat Tiryaki ve Öğr. Üyesi Dr. Bashar Alhaj Ahmad, "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında akademisyenlerimize de eğitim verecek. Ayrıca 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Döneminde öğrencilerimize yönelik "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" derslerinin açılması da hedefleniyor.’’ ​

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN