Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu: 'Tedbirleri Katı Bir Şekilde Uygulamaya Devam Edeceğiz'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Toplantıda, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları  değerlendirilirken, bundan sonraki süreçte alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Siirt Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Cansu Karabiber tarafından koronavirüs salgınına karşı kentte yürütülen çalışmalar, aşılama durumu ve salgın ile ilgili son güncel istatistiki verilere ilişkin sunum yapıldı.

Salgınla mücadelede gelinen son durumu değerlendiren Vali Hacıbektaşoğlu, ‘Salgınla mücadelede, bireysel tedbirlerin ve denetimlerin katı bir şekilde uygulanmaya devam edileceğini,  bireysel tedbirlerden asla taviz vermeyeceğini söyledi.

Salgınla mücadelede, her zamankinden daha fazla denetim, daha fazla farkındalık yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Hacıbektaşoğlu, “Salgınla mücadelede denetimlerin önemine değinerek, Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan ‘Salgın Denetim Ekipleri’,  başta tüm eğitim kurumları olmak üzere Avm’ler, yeme-içme yerleri, kafeler, toplu ulaşım araçları ve hayatın sürüdüğü her yerde denetimleri artırarak, vatandaşlara maske dağıtılması gerektiğini ifade ederek, yetkililere talimat verdi.

Salgınla mücadelede, gerek devletimizin, gerekse yerel tüm imkânların seferber edildiğini hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu, tüm vatandaşları bir kaz daha aşı olmaya davet ederek, Avm’ler ve kamu kurumlarında gezici mobil aşı çadırlarının kurularak, vatandaşlarımıza hizmet vereceğini belitti.

Siirt il genelinde Covid-19 salgını ile daha etkin bir şekilde mücadele sürecinin devam ettiğini hatırlatan Vali Hacıbektaşoğlu, ‘Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan mutlak suretle uzak durmalarını, maskenin kurallara uygun bir şekilde takılmasını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin  hayati derecede  önemli olduğuna dikkat çekerek, tüm toplum ve birey olarak kendimizi korumak, alınan tedbirlere uymak, salgınla mücadelede başarımızı artıracaktır.” dedi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Samet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yılmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ile Pandemi kurulu üyeleri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN