Siirt'e Gelen Yatırımcılar Kaçırılıyor!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’e yatırım yapmak için gelen iş adamları bürokrasi engeline takılmaktan dolayı şehri terk etmek zorunda kalıyor.

Siirt’te yaklaşık bir yıl önce tekstil fabrikası açarak gençlere istihdam oluşturan iş adamı bürokraside büyük zorluklar yaşadı.

Fabrika yetkilisi Veysel Göktaş, önceden İŞKUR’dan eleman desteği istediklerini, gerekli eleman desteğinin verilmediğini şimdi ise ilgili kurumla işbirliği yaparak eleman ihtiyaçlarını giderdiklerini belirtti.

Şu anda aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu 70 gence istihdam oluşturduklarını ve meslek öğrettiklerini belirten Göktaş, eleman bulmakta zorlandıklarını bazı vatandaşların iş beğenmediğini de işbirliği dile getirdi.

Siirt’in yatırıma bakir bir yer olduğunu kaydeden Göktaş, yatırımcıların Siirt’te yatırım yapabilmesi için öncelikle bürokrasinin iş adamlarına sahip çıkmasını ve işlerinde kolaylık sağlaması gerektiğini belirtti.


Yatırımcıların Siirt’i tercih etmemesinin en önemli sebepleri arasında bürokrasi sorununun olduğunu dile getiren Göktaş, bu konuda İl Valisi başta olmak üzere şehrin önde gelen bürokrasi ve siyasilerin iş adamlarına destek vermesini istedi.

Üretime devam ettiklerini belirten Göktaş, Siirt'te yatırımcıları davet ederek, burada iş olduğunu vurguladı.

“25 Kişiye Daha İstihdam Sağlanacak”

Göktaş, Ninova Tekstil Fabrikasında 25 kişiye daha istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN