Siirt'in iki ilçesinde başlayan orman yangınları söndürüldü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Orman yayınlarıyla ilgili olarak Siirt Valiliğinden, " Pervari ilçesine bağlı Palamutlu Köyü, Yazıcık Mezrası ile Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyü sınırında meydana gelen örtü yangını, kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir." açıklaması yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5 Ağustos 2021 günü saat:10:40 sıralarında Pervari ilçesine bağlı Palamutlu Köyü, Yazıcık Mezrası ile Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyü sınırında meydana gelen örtü yangını, kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.

Orman yangını ve soğutma çalışmalarına, Jandarma, il ve ilçe İtfaiye ekipleri, Orman İşletme Şefliği personeli, güvenlik korucuları ve yakın köylerde bulunan vatandaşlarımız tarafından müdahale edilmiştir.Siirt ilimiz sınırları içerisinde halen devam eden bir yangın bulunmamaktadır.

Devletimizin tüm imkânları seferber edilerek, halkımızın da üstün gayretleri ile orman yangını meydan gelen alanda, soğutma çalışmaları ve gözetim faaliyetleri devam etmektedir. İlimizde meydan gelen orman yangınları sebebiyle etkilenerek maddi zarar gören ve boşaltılan herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ormanlık alanında çıkan orman yangını söndürmeye giden vatandaşların “Güvenlik Bölgesi” gerekçesi ile engellendiği yönündeki tüm haber ve paylaşımlar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Bu bakımdan, resmi kuruluşların açıklamaları dışında yapılan haber ve sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesi önem arz etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN