Siirtli Asrın İş Adamlarından yatırım çağrısı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirtli Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Siirt İl Başkanı Mehmet Zafer Doğrusever, Siirt’e yatırım yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine özel açıklamalarda bulunan ASRİAD İl Başkanı Doğrusever, Türkiye’deki ticaret hacminin yüzde 1’ini almak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Siirt’te yerli ve milli üretim yapmayı amaçlıyoruz”

İstanbul İl başkanları nezdinde gerçekleştirilen bir toplantıda 2 saat içinde gerçekleştirilen görüşmelerde 2 milyon dolarlık bir iş hacmi gerçekleştirdiklerini belirten Doğrusever, “Türkiye’deki ticaret hacminin yüzde 1’ini almak için çaba sarf ediyoruz.  Geneldeki amacımız bu yönde ama yerelde de Siirt’imizi bütün yönleriyle kalkındırmak için büyük gayret içerisindeyiz. 40’a yakın bir iş adamıyla Siirt’te yatırım yapmak, yatırımların önünü açmak açıkçası Siirt için ne faydalıysa onu Siirt’te gerçekleştirmek için geçen seneden beri hizmet veriyoruz. Amacımız önce memleketimizde sonra ülkemizde yerli ve milli üretim yapabilmek. Katma değeri yüksek üretim yapabilmek.”

“Siirt’te yatırım olmamasının nedeni ulaşım sorunu”

Siirt’te yatırım yapılabilmesi için ulaşımın önemli olduğuna dikkat çeken Doğrusever, “Yatırımları gerçekleştirirken Siirt’in sorunlarına değinmek gerekiyor. Biz Siirtli iş adamları olarak havaalanı açısından çok sıkıntılar çeken insanlarız. Çoğu uçuşumuzu Siirt’ten değil de çevre illerden gerçekleştirmek zorunda kalıyoruz sefer sayıları yüzünden.” dedi.

 Yatırımcılar Siirt’e yatırım yapmak istemiyor

Ulaşım nedeniyle yatırımların gerçekleşmediğine vurgu yapan Doğrusever, şöyle konuştu:

“Yatırımcılar Siirt’te yatırım yapmak istemiyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de ulaşım. Siirt bir çıkmaz sokak durumunda. Biz bu durumu değiştirmek zorundayız. Siirt’i bu durumdan çıkarıp daha çok yatırım yapılacak bir yer haline getirmek zorundayız. Bir tek memleketimiz var bir tek Siirt var başka yok. Herkes elini taşın altına koymak zorunda. Herkes siyasi görüşünü bir kenara bırakıp sadece vatandaşını gözetecek kararlar vermesi gerekir. İnsanlarımız mevsim göç yapmak zorunda kalmasın ailelerinden uzakta çalışmasın.”

 Birlik ve beraberlik çağrısı

Yatırımın gerçekleşmesi için birlik ve beraberliğin de önemli olduğunu dile getiren Doğrusever, “Valimiz, biz iş insanları, STK’lar, partiler, belediye başkanı, yani Siirt’e etkisi dokunacak herkesin bir araya gelip uzun uzun istişareler yapması gerekiyor. Siirt’e neyin iyi olacağı, neyi nasıl yaparsak Siirt’i kalkındırırız. Bu, yatırımcıyı Siirt’e nasıl çekebiliriz bunları konuşup hep birlikte hareket etmemiz gerekir. Bunu vatandaşlarımız için yapmamız gerekir. Bu bizim sorumluluğuzdur.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN