Siirtli Berberler: 'Evimize Ekmek Götüremiyoruz'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Berberler ve Kuaförler Platform Yöneticisi Aslan Çoban, kentte berber dükkanlarının kapalı olması nedeniyle berberlerin eve ekmek götüremediğini belirtti.

Vali Ali Fuat Atik, Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç'a seslenen Çoban, şöyle konuştu:

"Siirt’te erkek kuaförlüğü salon işletmeciliği yapan bir berberim. Bildiğiniz üzere ülkemizi ilgilendiren genel bir konu hakkında desteğinize ihtiyacımız vardır. Ülkemiz geneli virüs sebebiyle tedbirler kapsamında berber ve kuaförler kapatıldı, ülkemiz geneli Türkiye berberler, kuaförler ve güzellik salonu işletmeciliği federasyonuna bağlı 122 oda ve çok sayıda dernekler bulunmakta. Bu odalara ve derneklere bağlı 110 bin meslektaşımız yanı sıra yanlarında çalışan ve çalışanların bakmakla yükümlü olduğu yaklaşık 700 bin kişi mağdur durumda, kiralarımız, bağkur ve çalışan maaşları ödenemez durumda bu yüzden mağdurluğumuzu dile getirmek istiyoruz. Esnafa sunulan 25 bin lira kredi için birçok meslektaşımızın bunu karışlamaya gücü yok hal böyleyken evine bir ekmek dahi alamaz hale gelen meslektaşlarımızın yarasına merhem olma adına Siirt'teki işletmeleri kapatılan berberler, kuaförler ve çalışanları için geçici süreliğine asgari ücret bağlanmasını mağduriyetimizin giderilmesi konusunda hassasiyet göstermenizi meslektaşlarım adına temsilen, ricada bulunuyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN