Siirtli çiftçiler maliyetlerin düşürülmesini istiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dünya Çiftçiler Günü’nün de oruçlu oldukları halde sıcağın altında çalışıp ailelerine ekmek götürmek zorunda olduklarını kaydeden çiftçiler, yetkililerin mazot ve girdi maliyetlerini düşürmesi gerektiğini ifade ettiler.

Mazotun pahalı olmasından dolayı para kazanamadıklarını belirten Siirtli çiftçiler, Coronavirus’e rağmen Dünya Çiftçiler Günü’nde işlerinin başında olduklarını kaydettiler.

Bakanlığın şu anda üretime yönelik çok güzel bir politika yürüttüğünü ifade eden Siirt Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gündüz Tanık 15-20 gün sonra arpa ve buğday hasadına başlayacaklarını söyledi.

Dünya çiftçiler gününün hayırlı olması temennisinde bulunan Tanık, "15-20 gün sonra arpa ve buğdayımızın hasadına başlayacağız. Dünya çiftçiler günü münasebetiyle bakanımızın güzel bir açıklaması oldu. Bu açıklamaları gıptayla seyrediyoruz. Türkiye Ziraat Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın güzel bir perspektif çizmesi bizim için çok önemidir. Bakanlık ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin mutabık olduğu bir konu vardı. Bu konunun amacı üretimdi." dedi.

"Covid-19' korkusuyla herkes evinde yatarken bizler çiftçiler gününde tarladayız"

130 dönümlük tarlaya karpuz, kavun, acur ve ay çiçeği ektiklerini belirten Tanık, "Covid-19'dan dolayı Türkiye çok ağır bir atmosferin içine girdi. Sağlığımız için halkımız hem maddi hem de manevi olarak içeriye hapsedildi. Covid-19'dan dolayı herkes evinde yatarken biz, çiftçiler gününde oruçlu halimizle hem tarladayız hem de çalışıyoruz. Ramazan ayının hürmetine Rabbimden bereketi bir yıl diliyorum. " ifadelerini kullandı.

"Ramazan'da oruç tuttuğumuz için zor oluyor ama bu işi yapmak zorundayız"

Coronavirus nedeni ile birçok tarlayı ekemediklerini ifade eden Emrah Özcan, Ramazanda çalışmanın zorluğuna dikkat çekerek, "10 yıldır ben çiftçilikle uğraşıyorum. Buğday, arpa ve mercimek ekiyoruz. Salgın nedeniyle birçok tarlamızı ekemez hale geldik. Allah'a hamd olsun ki şu an tarlamızı sürmekteyiz. Ramazan'da oruç tuttuğumuz için zor oluyor ama bu işi yapmak zorundayız. Çünkü evimize, çocuklarımız için ekmek parası kazanmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Mazot fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz"

Mazot fiyatlarının pahalı olduğunu yetkililerin buna bir çözüm bulması gerektiğini söyleyen çiftçi Orhan Canpolat, "15 senedir bu işi yapıyorum, salgın var ama bu işi yapmak zorundayız. Diğer meslektaşlarıma da çağrım tarlalarını boş bırakmayıp ekim işlerini yapsınlar. Bizim işimiz de budur. Bizim ekmeğimiz çiftçilikten geliyor. Mazota çok zam geldi, mazot fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Çünkü çiftçi öldü ölecek. Buna bir çare bulunması gerekiyor." şeklinde konuştu

İLKHA- Murat Orhan

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN