Siirtli Genç İş Ararken Patron Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te yaşayan 21 yaşındaki Ömer Çelik, iş ararken haberdar olduğu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri sayesinde iş yeri açarak kendi işinin patronu oldu.

Lise mezunu Çelik, üretme hayaliyle iş kurmayı hayal ederek, KOSGEB'in girişimcilik kursuna katılarak sertifikasını aldı.

KOSGEB'den 100 bin lira makine hibe desteği ve 60 bin lira performans desteği alan Çelik, iş yeri açtı.

Çelik, KOSGEB desteğiyle matbaa makinelerine ait kalıp üreterek hem memleketine hem de il dışına pazarlıyor.

Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı, İleri girişimci Desteği kapsamında hibe ve performans desteği aldığını söyledi.

Genç yaşta kendi işinin patronu olduğunu ve işlerini kısa sürede büyütmekten mutluluk duyduğunu belirten Çelik, şöyle dedi:

"KOSGEB sayesinde iş sahibi oldum ve daha önce Siirt’te yapılmayanı yapmaya başladım. Genç yaşta kendi işimin patronu olduğum için çok mutluyum. Kısa sürede birçok ilden iş almaya başladım ve bazen yetiştirmekte zorluk çekiyorum. İnşaallah işlerimi büyütüp benim gibi gençlere de istihdam sağlarım."

Çelik, üretmeye dayalı iş fikri olan herkesin KOSGEB'e başvurması gerektiğini bildirdi.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise iş fikri olan vatandaşlara başkanlık olarak destek verdiklerini ve iş arayan insanların KOSGEB sayesinde kendi işlerini kurabildiklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN