Siirtli Genç, Yeteneğini Cezaevinde Keşfetti! Çöpten Topladığı Atıkları Sanata Çeviriyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te yaşayan Delil Bağçeci (29), cezaevinde keşfettiği yeteneğiyle, çöpten topladığı atık malzemeleri sanata çeviriyor.

Bir kahvehane işletmecisi Bağçeci, daha çok pet şişe, pipet, cam, karton, strafor gibi atık malzemeleri iş yerine getirerek sanata çeviriyor.

Atık malzemelerle akvaryum, süs eşyası gibi ürünler ortaya koyan Bağçeci, hazırladığı ürünlerini internette satışa sunuyor.

"Cezaevinde Üniversite Mezunu Oldu"

Ortaokul öğrencisiyken cezaevine giren ve sekiz buçuk yıl hüküm giyen Bağçeci, cezaevinde 2 yıllık Makine Teknikerliği mezunu oldu. El becerisi yeteneğini de buradan keşfeden, kendini bu konuda geliştiren Bağçeci, atık malzemelerden sanat eserleri ortaya koyuyor.

Artı Siirt Haber Ajansına açıklamada bulunan Bağçeci, cezaevinde bol bol vakti olduğu için yeteneğini de orada keşfettiğini ve kendini geliştirme fırsatı olduğunu belirtti.

Atık ürünleri sanata dönüştürmenin mutluluk verdiğini ifade eden Bağçeci, "Sanatın bir gücü var. Bir işin içerisine sanat girdiği zaman etkisi daha çok oluyor. İş yerime süs olarak koyduğum akvaryumu yapmam 1 ayımı aldı. Yaklaşık 10 yıldır bu tür süs eşyaları yapıyorum. Kahvehaneye gelen müşterilerimin çok ilgisini çekiyor, farklı olduklarını görünce nerede aldıklarını soruyorlar. Ben de ürünleri ben yapıyorum deyince çok şaşırıyorlar. Ayrıca mekanik ürünleri de tamir edebiliyorum, üniversitede öğretim görevlileri yazıcıları bozulunca benim yanıma getiriyorlar ben onarımını gerçekleştirebiliyorum. Ömrümün sonunda dek bu işi sürdürmek istiyorum." diye konuştu.

Özellikle tek kullanımlı pet şişelerin doğada kaybolmasının çok uzun sürdüğünü belirten Bağçeci, "Bunların çoğu geri dönüşüme gidemediği için doğadan yok oluşu da çok uzun bir süreci kapsıyor. İnsanların bu ürünleri kullanmaması gerekiyor. Çünkü aşırı derecede plastik kirliliği oluşuyor, doğadan yok olmuyor. Binlerce yıl doğada kalan atıklar var ve bunların bir şekilde doğadan toplanması gerekiyor. Bir bakıma toplamak da çözüm değil, bu yüzden yasaklanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN