Siirtli Gençler Türkiye Finali'ne Gitmeye Hak Hazandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezince düzenlenen "Gençler Arası Bilgi Yarışması”nda lise kategorisinde birinci Şanlıurfa ili oldu, üniversite kategorisinde de Siirtli gençler, Türkiye Finali'ne gitmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinin gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine imkan sağlamak, Kültürümüzü özümsetmek, gençlerin yeteneklerini keşfetmek, özgüven kazanmalarını sağlamak için ortam hazırlamak ve gençler arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek empati duygusunun gelişimini sağlamak amacıyla bilgi yarışması düzenlendi.

Söz konusu Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gençler arasında bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, gençlere yarışma kültürünün kazandırılması, araştıran, okuyan, öğrenen bir gençlik yetişmesine ve gençlerimizde tarih şuurunun geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinin çok amaçlı spor salonunda 25 Mayıs 2021 tarihinde Siirt ev sahipliğinde Bölge “Gençler Arası Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Bilgi Yarışması Bölge Finali'nde 1. olarak Türkiye Finali'ne gitmeye hak kazanan iller arasında Siirt de yer aldı.

Yarışmanın Lise Kategorisinde Şanlıurfa ili ipi göğüslerken, Üniversite kategorisinde bu başarıyı Siirt ilimiz elde etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN