Siirtli Gençlerin Botan Çayı'nda rafting keyfi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te hafta sonunu fırsat bilen gençler geçen günlerde Milli Park ilan edilen Botan Çayı'nda rafting yaparak doyasıya eğleniyor.
Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyen gençler, Botan Çayı'nın serin sularında rafting yapmanın keyfini sürüyor.
Gençlerden Hüseyin Elçi, yaz sıcaklarından kurtulmak için çayda rafting yaptıklarını söyledi.
Çayda rafting yapmanın mutluluk verici olduğunu ifade eden Elçi, “Burası gerçekten bir doğa harikası tam bir rafting yeri. Önceki senelerde yapılıyordu ama şimdi pek yok. Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmanın en iyi adreslerinden biridir Botan Vadisi. Arkadaşlarımızla hafta sonu buraya geldik. Gerçekten çok eğlendik. Yerli yabancı turistleri bu doğa harikası çayda rafting yapmaya bekliyoruz.” dedi.
Doğukan Aydın da Milli Park ilan edilen doğa harikası Botan Çayı’nda rafting yapmanın keyfini sürdüklerini ifade ederek, “Botan Vadimiz Milli Park ilan edilmesi bizleri memnun etti. Artık burada daha fazla turist görmek istiyoruz çünkü burada çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. İlimizde böyle keyifli bir imkanın olması bizim için bir artıdır. Herkesin bu doğa harikası milli parkımızı gelip yerinde görmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Ramazan Şeker ise çayda rafting etkinliklerinin sıklıkla düzenlenmesi gerektiğini dikkat çekerek, "Botan Çayı'nın rafting için çok uygun ve çok güzel bir yer olduğunu düşünüyorum. İlimiz sosyal aktiviteler maalesef pek yapılmıyor. Ama Milli Park ilan edilen Botan Vadisi’nde rafting etkinlikleri düzenlenmesi çok yararlı olacak, gençler başta olmak üzere herkesi ziyadesiyle mutlu edecek. Biz özellikle yaz aylarında fırsat buldukça rafting yapmaya çalışıyoruz ve oldukça zevkli oluyor. İnşaallah rafting etkinlikleri olur ve buraya yerli yabancı turistler gelir, çünkü gerçekten herkesin görmesi gereken bir yer. Herkesi Siirt’imize Botan Vadisi’ni görmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN