Siirtli Hemşerimizden Gururlandıran Proje

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İstanbul’da Dijital Medya alanında faaliyet gösteren özel bir teknoloji şirketinde Dijital Kanallar Proje Direktörü olarak çalışan hemşehrimiz Mehmet Yusuf BALIK’tan Ödüllü Proje…

Yaklaşık 3 yıl önce çalıştığı ajansın himayelerinde hayata geçirilen ve faydalı özellikleri ile ön plana çıkan Türkiye’nin İlk Mesleki ve Teknik Eğitim Platformu  Mesleğim Hayatım (https://meslegimhayatim.meb.gov.tr ) Projesi; Avrupa Birliği Ajansı olan Avrupa Eğitim Vakfı (European Training Foundation-ETF) tarafından hazırlanan "Kariyer Rehberliğinde Uluslararası Trendler ve İnovasyon 2020 Değerlendirme Raporu” nda örnek uygulama olarak gösterilerek bir kez daha rüşdünü ispat etti.

Mesleğim Hayatım Platformu hakkında ajansımıza açıklama yapan Mehmet Yusuf BALIK, Siirt Endüstri Meslek Lisesi mezunu olarak bu projenin kendisi için ayrıca özel bir anlamı olduğunu söyledi. “Projemiz 2019 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında hizmet vermektedir. Mesleki eğitim adına dijital bir portal oluşturma fikri ile meydana gelen Mesleğim Hayatım, mesleki ve teknik eğitim şemsiyesi altında buluşan öğrenci, öğretmen ve idarecilerin; bilgi, veri, iletişim ve etkileşim noktalarının adeta merkezinde yer almaktadır.

Portal ve portala bağlı sosyal medya hesapları sayesinde, mesleki ve teknik eğitim öğrencileri ve öğretmenleri; eğitim dünyasında kendileriyle alakalı olan haberleri tek merkezden ediniyor, kendilerinin ihtiyacı olduğu doküman ve verileri tek elden temin ediyor, ihtiyaç duydukları yönlendirmeleri tek bir çatı altından sağlayabiliyorlar.

Kariyer planlaması, geleceğin meslekleri, alan-dal tanıtımları, başarı hikayeleri, mesleki eğitimden haberler, duyurular, sertifikasyon-akreditasyon gibi birçok başlığın ele alındığı Mesleğim Hayatım platformunda, meslek liseli gençlerin ‘doğru yönlendirilmesi’ ve geleceklerinin emin adımlarla tesis edilmesi, başat hedef olarak görülmektedir. Savunma sanayiinin, teknolojik atılımların ve Ar-Ge alt yapısının hızla arttığı ülkemizde, mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin nitelikli eleman olarak iş piyasasında yer alması, üretim noktasında elzem bir noktadır. Bu sebepten, meslek liseli öğrencilerin dijital dünyada ne denli aktif oldukları düşünülerek onların doğru yönlendirilmesi hedefi, ülkemizin işleyen çarklarına adeta omuz vermek olacaktır

Mesleğim Hayatım Portalı Hakkında İstatistikler

Mesleğim Hayatım Portalı ilk yayına alındığı dönem olan 2019 yılında ortalama 2 dakikayı aşan web sitesi kullanıcı ziyaret süresi ile ülkemizdeki meslek liseli öğrenci ve öğretmenlerimizin uğrak yeri oldu. Portal aynı ay içerisinde 350.000'e yakın sayfa görüntülemesi alarak 16 günde tüm zamanlarından en hızlı büyüyen MEB kamu proje sayfası ünvanına sahip.

Portalımızın yayına alındığı Mart 2019 'dan bugüne Şubat 2021'e kadarki yolculuğunda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi, 3 milyona yakın sayfa görüntüleme sayısına ulaşmıştır.

Bugüne kadar Mesleğim Hayatım Portalı’nı; dünyanın 137 farklı ülkesinden ziyaretçi misafir etti.

Bugüne kadar Mesleğim Hayatım Portalı’nı; dünyanın 2417 farklı şehrinden ziyaretçi misafir etti.

Ziyaretçilerimizin büyük çoğunluğu Asya Kıtası'ndan geldi.

Portalımızı ziyaret edenlerinde %51 Kadın iken %49’unun da erkek olduğu görülmektedir.

Ziyaretçilerimizin %20’si, 18-24 yaş aralığında,

%30’u, 25-34 yaş aralığında Geri kalan %50’si ise 35 ve üstü yaşlardandır.

Tüm bu verilere bakınca projemiz; özellikle de gençlerin rağbet ettiği bir platform olduğunu göstermektedir. Projede emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve proje ekibine teşekkür ederim.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN