Siirtli Vatandaş, 24 Yıl Vergisini Ödediği Arazinin Tapusunu Dolandırıcılık Yoluyla Başkasına Kaptırdı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı'na konuşan Çelik'in (40) iddiasına göre, 1997 yılında (24 yıl önce) kurulan Kooperatif ile vefat eden babasın da içinde bulunduğu 40 kişiye arazi verildiğini belirtti.

https://www.youtube.com/watch?v=Dj3yG8gd-Jw

Engelli birey ve yetim hakkı bulunan arazisine yeniden sahip olmak için iş yerinden 12 bin lira avans çeken Çelik, yargının yolunu tuttu.

Mahkemeden de isteği sonucu alamayan Çelik, mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

"Arazim Elimden Alındı, Başkasına Satıldı"

3 yıl önce arazinin vergisini ödemeye gittiğinde, arazinin kayıtlarında usulsüzlük yapılarak M. Sait Çelik adlı bir başka vatandaşın adına yeni kayıt yaptırıldığını gördüğünü belirten Çelik, "Benim babamın doğduğundan beri ismi Memet Sait Çelik'tir. 3 yıl önce arazinin vergisini yatırmaya gittiğimde, arazinin M. Sait Çelik adlı bir başka vatandaşın adına kayıtlı olduğunu gördüm. Doğum yılları tutmamasına rağmen bu usülsüzlük yine de gerçekleşmiş. Arazi, M. Sait Çelik'ten de bir başkasına satıldığını öğrendim." dedi.

"Yargının Yolunu Tuttum, Arazim Başkasına Verildi"

Dolandırıcılık yoluyla arazisinin elinden alındığını belirten Çelik, "Babam ile birlikte 24 yıl boyunca arazinin vergisini ödediğimize dair elimde belgeler mevcut. Tapusunun da bende olduğu arazi, dolandırıcılık yoluyla başkasına verildi, ondan da başkasına satıldı. Mahkemede arazimin bana geri iade edileceğini düşündüm. Ama henüz dava sonuçlanmadan tapu en son satılan kişiye verilmesine dair karar alındı. Karara avukatlar bile inanamadı. Ben olaya hala anlam veremiyorum. Şu an ne yapacağımı şaşırdım. İstinafa gittik. Yapılan adaletsizlikten dolayı mağdurum. Vali, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Başkanı ve Milletvekilimizin konuyu çözmesini ve mağduriyetimi gidermesini istiyorum." ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN