Siirtspor'un Durumu Spor Bakanına İletildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bal Liginde mücadele eden 9 takımın başkan ve yöneticileri ile video konferansla toplantı düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonun Bal ligi ile alakalı verdiği karar ve Bal liginde yaşanan sorunlara ilişkin başkanlardan tek tek bilgi aldı.

Bal liginde mücadele eden Kulüp başkanların sorunlarını her fırsatta dinlediğini ve çözüm noktasında çalışmalar yapıldığını belirten Kasapoğlu;

"Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Sizlerin bu anlamdaki sorunları sorumluluğum ölçüsünde çözmek bu anlamda adım atmak bizim görevimizdir. Bundan bir endişeniz olmasın. Tabi bu süreçte bizler Federasyonların kendi karar alma noktasında hep birlikte gözlemledik ve hep birlikte bu süreci takip ettik. Örneğin Basket Federasyonu tamamen tatil etti. Voleybol, Hentbol aynı şekilde, Futbolda farklı bir tercihte bulundu. Bu anlamda fikirlerinizin çok önemli olduğu düşünüyorum. Özellikle spora yatırım yapan bir ülkeyiz, yani pek çok gelişmiş ülkelerden öte ciddi manada spora yatırımlarımız var. Burada tabi sayın Cumhurbaşkanımızın Spora verdiği önem, sporcuya verdiği değer çok önemlidir. Yani bakın statlardan bahsediyoruz, tesislerde, bahsediyoruz inanın bu kadar kaliteli yeni tesisler dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Spor alana yayılması gelişim noktasında da Amatör camia özellikle Amatör Kulüpler, bizler için çok değerlidir. Sizlerin bu anlamdaki çabaları, bu manada hem yol gösterici hem inanın çok önemli bir kilometre taşı. İnşallah ben bu konudaki endişelerinizi ve düşüncelerinizi federasyona öncelikli olarak ileteceğim, takip edeceğimi özellikle belirteyim ve bunun yanında tabi sizler ile mutlaka görüşmeleri lazım, bunu da kendilerine hızlı bir şekilde sizlere görüşmeleri konusunda ileteceğim. Rabbim yardımcımız olsun” dedi.


Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat, toplantıda yaptığı konuşmada bakan Kasapoğlu'na, "Sayın Bakanım Evliyalar şehri Siirt’te kucak dolusu selamlar gönderiyorum. Diğer Kulüp Başkanlarımız aslında sorunlarımız çok güzel dile getirdiler. Bölgesel bazda ele aldığımızda, Siirt özelinde devletimiz büyük bir devlettir. Terör ile mücadelede ciddi anlamda mücadele devam etmektedir ve Allah’ın izni ile kırsalda bizler bu işin bittiğini düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte ise bizler gençlerimizi kazanmak için bu tür sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık vermemiz gerekiyor. Sayın Bakanım Siirt’e geldiğinizde sizleri gezdirmek istiyorum, şuan Siirt’te 15 milyonluk değerinde bir spor tesisi yaptık ve inanın belki de Süper Lig’de dahi bazı takımlarda olmayan, güzel bir tesise sahibiz. Alt yapı ile ilgili çok güzel çalışmalarımız mevcuttur. Yaklaşık 250 çocuğa yakın alan taraması yaptık ve çocuklarımızı tespit ettik. Ama bizim bu şekilde takımımızın mağdur edilmesi 3 lige çıkartılmaması veya Play-Off oynattırılmaması ciddi anlamda gençler ve Siirtliler arasında bir onursuzluk oluşturuldu. İnanın bu kararın olumlu bir şekilde çıkması için Siirt merkezde yaşayan ve Siirt il dışından yaşayan yaklaşık 1,5 milyon sizlerden ve TFF’den gelecek güzel haberi beklemektedirler." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN