Siirt'te 1 Yıldır Çadırlarda Yaşayan Köylüler: 'Sesimizi Duyun'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Ilısu Baraj Baraj kıyısında, derme çatma çadırlarda, elektrik ve sudan mahrum yaşayanlar yetkililere sesleniyor: Biz buradayız, siz neredesiniz?

Siirt’e bağlı Soğuksu Köyü’ndeki köylülerkendi imkanları ve AFAD’ın verdiği çadırlarda bir yılı aşkın süredir elektriksiz ve susuz yaşamak zorunda bırakıldı.

Soğuksu Köyü Muhtarı Yunus Doğu, köy yerlerinin yapılması amacıyla tüm kapıları çaldıklarını, son olarak bakanlığa yazı yazıldığını ve yerleşim alanlarının belirlenmesi için beklediklerini anlatıyor. Bir yıldır “doğal” yaşadıklarını anlatan Doğu, su dolan barajın hemen yanı başında aylardır elektriksiz ve susuz yaşadıklarını belirtiyor.

Köyde yaşanan insanlık dramını anlatan köy sakinlerinden Safiye Kapmaz ise banyo, tuvalet yeri ile çamaşır ve bulaşık yıkama yerlerinin aynı olduğunu anlatırken yaşadıklarını “rezillik” olarak tanımlıyor: “6-7 aydır çadırdaki kilimleri su olmadığı için yıkayamadık. Gece kokudan yatamıyorum. Köyümü çok özledim, artık köyümüz yapılsın.”

Siirt Kurtalan’a bağlı Aşağı Dibekliköyü sakinlerinden Fatma Varna ise, şehre yerleşmek zorunda kaldıklarını ama kiralarını ödemekte zorlandıklarını söylüyor. Köyde bulunan evlerinin pencerelerini, caminin minaresini dahi barajın sularının gelmediği bir alana taşımışlar, derme çatma çadırlara koydukları ev eşyalarını ise fareler kemirmiş.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN