Siirt'te 1300 kişiye iş imkanı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ulaknet Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ayaz Akkoyun: "Babamız bize Siirt'te para kazandınız, Siirt'e yatırım yapmalısınız dedi, biz de ilimize yatırım yapıyoruz. Çağrı merkezinin ihtiyaçlarını Siirtli esnaftan karşılıyoruz, Siirt kazansın." Siirt'in en büyük istihdam alanlarından ve yatırımlarından biri olan Ulaknet Çağrı Merkezi basına tanıtıldı. 6 yıl önce Akkoyun ailesi ve Turkcell iş birliği ile ilk etapta 25 kişi ile açılan Ulaknet Çağrı Merkezi kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarına tanıtıldı. Siirtli iş adamı Ayaz Akkoyun'un büyük çabası ve dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz ve siyasetçilerin desteğiyle hizmete giren ve 260 kişiye istihdam oluşturulan çağrı merkezinde Türkçe, Arapça ve İngilizce dilinde Turkcell müşterilerine hizmet veriliyor. Siirt'te bu kadar kişinin bir arada çalıştığı ve emsali bulunmayan yatırımın diğer Siirtli iş adamlarına örnek olması gerekiyor. Merkezin ihtiyaçlarını Siirt ekonomisine katkı için Siirtli esnaftan karşılayan Akkoyun, Siirtli olup da Siirt dışında yatırım yapan Siirtli iş adamlarına da örnek oluyor. 2018 yılında kapasitesi büyütülen çağrı merkezi 1300 kişiye istihdam sunmayı hedefliyor. Ulaknet Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ayaz Akkoyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, çağrı merkezi hakkında bilgilendirmede bulundu.

- “1300 kişilik istihdam alanı oluşturuldu”
Çağrı merkezinin ciddi ve pahalı teknolojik yatırımları içerisinde barındırdığını ve istihdamı artırmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu belirten Akkoyun, "Zaman içerisinde Ulaknet'in mevcut Çağrı Merkezi binası büyümeyi karşılayamadığı için firma yatırımını arttırma kararı almış, yeni ve çok daha büyük bir tesis yaptırmıştır. Şehir merkezinde 7 dönüm alan içinde 4000 metrekare kapalı alana sahip, 1000 masa kapasitesi ve 1300 kişilik istihdam sunan yeni yapı 2018 yılında hizmete açıldı." dedi. Ulaknet’in büyüme planlarının bina ile sınırlı kalmadığını, bir kamu bankası, anket firmaları, bir teknoloji şirketi ile anlaşma imzalanmış ve mevcut kadrosunu 3 kat büyüttüğünü dile getirerek, "Gelinen noktada Ulaknet, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde çeşitli sektörlere çağrı, barınma ve çağrı merkezi destek hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca Ulaknet olarak Siirt Üniversitesi ile teknolojik işbirliği kapsamında ciddi bir bilgi işlem Arge merkezi kurma kararını almış ve uygulayacağız." şeklinde konuştu.
- “Siirtli iş adamları Siirt’e yatırım için gelsin”
Bir gazetecinin Akkoyun'a Siirtli olup da Siirt'e yatırım yapmayan iş adamlarına bir çağrınız var mı sorusu üzerine Akkoyun, şu cevabı verdi: "Siirtli iş adamlarının memleketlerine yatırım yapması gerekiyor. Kesinlikle en az 2 defa Siirt'e gelmeleri en azından buraya ne yapılabilir diye düşünmesi gerekiyor. Babamız bize Siirt'te para kazandınız, Siirt'e yatırım yapmalısınız dedi, biz de ilimize yatırım yapıyoruz. Çağrı merkezinin ihtiyaçlarını Siirtli esnaftan karşılıyoruz, Siirt kazansın. Biz bu düşünceyle hareket ediyoruz ve merkezimizin çay, şeker ihtiyacını bile Siirt'ten karşılıyoruz. Umarım her Siirtli iş adamı Siirt için bir yatırım yapar." Tanıtım, çağrı merkezinin gezilmesi ve gazetecilerle çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN