Siirt'te 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhuriyet Meydanın da gerçekleştirilen çelenk sunma törene, merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Muhtarlar adına konuşma yapan Eğlence Köyü Muhtarı Abdusselam Olğaç, muhtarlık müessesesinin ülkenin yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirtti.

Çelenk sunma töreninin ardından Köy ve Mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet, Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, “Devletimiz ile milletimiz arasında köprü vazifesi gören, demokrasimizin ayrılmaz parçası, kıymetli muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapana Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt’te huzur ve güven iklimi ile birlikte hizmetlerin ve yatırımların artarak devam edeceğini belitti.

MUHTARLAR ONURUNA YEMEK VERİLDİ

Vali Hacıbektaşoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle ilimizde görev yapan muhtarlarımız onuruna özel bir Otel’de yemek verdi.

Burada Muhtarlara hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, Çözüm ortağımız olan değerli Muhtarlarımızla, şehrimizi daha ileriye taşımak için birlikte ve beraberce çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kentte yürütülen yatırım ve projeler ile kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, planlama ve proje çalışmaları için sahaya inecekler, kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallelerimize Muhtarlarımız, tüccarlarımız, esnaflarımız, hak sahibi mülkiyeti olan vatandaşlarımızla beraber bu planlama ve proje çalışmalarında ihtiyaçlar istişareler doğrultusunda netleşecek ve kesinleşecek. İnşallah bu sene kazmayı vurmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yılsonunda ilk etabı tamamlamayı hedefliyoruz. Tabi bu Siirt’in en güzel yeri olarak tabir edilen eski Siirt’teki Sakarya, Alan Ülkü, Karakol ve diğer Mahallelerimiz inşallah kentin en güzel en gözde yerleşim yeri, ticaret yeri haline gelecik diye bekliyoruz. İlk etapta mutlaka bilginiz vardır Cumhuriyet Camisinden, Ulu Cami’nin etrafı Cumhuriyet Caddesi, Sakıp Beygo Caddesi ve onun etrafındaki yaklaşık 7 hektarlık bir alanı kapsıyor, yani 70 dönümlük bir alanı kapsıyor, planda inşallah ilk etabı tamamlayınca bütün oradaki eski Siirt, çok daha hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm yaşayacaktır. Tabi buda Siirt’in kalkınmasına, kentleşmesine ve geleceğine çok önemli katkılar sağlayacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Hacıbektaşoğlu muhtarlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Muhtarlar günü vesilesiyle düzenlenen programa; Vali Yardımcıları Samet Öztürk, Fatih Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, Ak Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, ilgili kurum müdürleri ile Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN