Siirt'te 3500 Yıllık Yolda Doğa Yürüyüşü Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te bilinmeyen nedenle 2 yıldır yapılmayan 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü bu yıl doğa severler tarafından yeniden yapıldı.

Bir grup doğa sever, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlayarak, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda yürüdü.

Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürü Nevzat Amcalar, yaptığı açıklamada, “Siirt ilimizde Botan Vadisi Milli Parkı'nın eşsiz görünümü içerisinde Botan Vadisi ve kanyon vadiyi içerisine alan manzarasıyla doğa severlerin dikkatini çektiğini söyledi.

Amcalar, şöyle dedi:

“Yolun en yüksek yeri deniz seviyesinden 910 metre, en alt noktası 620 metre olan  gidiş-dönüş toplam 10 km uzunluğunda ve “orta” zorluk derecesine sahip dünyada bu şekilde bilinen 3 geçitten birisi olan ve Asurlular zamanında yapılan, insan eliyle yapılmış sarp, zor geçit anlamına gelen Tarihi Akebe Yolu üzerinde ülkemizin farklı illerinden gelen doğa yürüyüşü ekiplerimizle bir yürüyüş gerçekleştirildi. Doğa yürüyüşünün düzenlenmesinde emeği geçen ve her zaman desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Osman Ören, Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu, bu etkinliğin düzenlenmesinde uzun yollardan gelerek katkı sağlayan doğa yürüyüşü ekiplerimize, ilimizden katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza ve bizimle birlikte bıkmadan yürüyen  güvenliğimizi sağlayan çok değerli kolluk kuvvetlerimize teşekkür ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN