Siirt'te 675 kişi işe alınacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye İş Kurunu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü, toplum yararına personel alımı programı çerçevesinde Siirt’te 675 kişilik kontenjan alacaklarını duyurdu.

Siirt İŞKUR İl Müdürü Ömer Aslan,  kentte 500 temizlik işçisi, 175 güvenlik işçisi olmak üzere 675 kişiye iş istihdamı sağlanacağını belirtti.

 “Personeller Noter Huzurunda Kurayla Alınacak”

Alınacak personellerin noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirleneceği bildiren Aslan, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, İŞKUR olarak tüm başvurularda vatandaşa en kolay hizmeti sunabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Şu ana kadar temizlikte 2 bin 600 dolayında güvenlikte de 430 dolayında başvuru olduğunu dile getiren Aslan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İŞKUR Genel Müdürlüğümüzün, toplum yararına programı çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, değerlendirilmek üzere 500 kişi temizlik, 175 kişilikte güvenlik görevlisi kontenjanı geldi. Bu kontenjanların ilanların pazartesi günü itibari ile başladı.  Bu kayıt çalışmaları neticesinde önümüzdeki hafta içinde noter huzurunda kura ile sonuçlar belirlenecek. Noter kurası ismi çıktığı halde gelir düzeyi asgari ücretin üzerinde olanlar, sigortalı olanlar, aynı aileden iki kişi varsa bunlardan biri elenecek, bunların yerine asil ve yedekler içerisinden liste şekillenerek 14 Ekim 2019 tarihinde il milli Eğitim Müdürlüğünde faaliyete başlayacak bu arkadaşlar.”

“12 Bin Vatandaşın Başvuruda Bulunması Bekleniyor”

Şu ana kadar temizlikte 2 bin 600 dolayında güvenlikte de 430 dolayında başvuru vardı dolayısıyla dün çok yoğun geçtiğini ve 3 bin üzerinde bir başvuru aldıklarını belirten Aslan, “Yaklaşık 12 bin kişinin bu işlere başvurmasını bekliyoruz. Belki ilk defa bu kadar bir yoğunlukla karşı karşıya kalıyoruz. Hiçbir sorunla karşılaşmadan bütün vatandaşlarımıza en rahat bir şekilde başvuru yapabilecekleri bir çalışma ortamı hazırlıyoruz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN