Siirt'te 7 Ülkenin Katılımıyla Düzenlenen Yumurta Bayramı Şenliği İlgisiz Kaldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Erasmus+Gençlik Programı kapsamında desteklenen proje kapsamında düzenlenen etkinliklere Türkiye, İtalya, Hırvatistan, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya'dan 40 genç katıldı.

Siirt’i Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GELDER)’den yapılan açıklamada, Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl da şenlik geleneği sürdürüldü.

Siirtlilerin uzun yıllardan bu yana her yıl düzenlediği ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan Yumurta Bayramı Şenliği (Şihr-il Bayf) geleneği Siirt İl Kültür Müdürlüğü ve GELDER İşbirliğinde ilimize Avrupa’dan gelen gençlerle birlikte 13 Ekim’de Siirt Kent Meydanında yeniden canlandırıldı.

Şenliğe, kentteki bürokrasi ve siyasi partilerden hiçbir ismin yer almadığı görüldü.

Artı Siirt olarak, pandemiden bunalan şehrimizde bu tür kültürel faaliyetlerin artırılmasını ve yetkililerin buna ilgi göstermesini diliyoruz.

Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında finanse edilen Proje ile İlimizin ve ülkemizin tanıtımı yapılırken aynı zamanda Avrupa’da hızla artan islamofobi, Irkçılık ve ön yargıların azaltılması gibi konular ilimize gelen Avrupalı gençlerle birlikte işlenecek ve gençlerin ülkelerine pozitif bir bakış açısıyla dönmelerine yardımcı olunacaktır. Proje 10 Ekimde başlayıp 16 Ekimde katılımcı gençlerin ilimizden ayrılması ile sona ereceği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN