Siirt'te 76'sı Çocuk 120 Kanser Hastasının Yetkililerden Bir İsteği Var!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te 76'sı çocuk 120 kanser hastası, lösemiyle mücadele konusunda yetkililerden destek bekliyor.

Lösemili Çoçuklar Vakfı Siirt Temsilcisi (LÖSEV) Rıdvan Aslan, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, Siirt'te 76'sı çocuk 120 kişinin kanserle zor şartlarda mücadele ettiğini ve yetkililerin kanser hastaları için girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

"Siirt'te Işın Tedavisi Yapılmasını İstiyoruz"

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni kurulan Onkoloji Bölümünde Işın Tedavisi'nin de bir an önce başlatılması gerektiğini kaydeden Aslan, "Siirt'teki hastalar ışın tedavisi için il dışına gidiyor. Bu nedenle maddi anlamda büyük sıkıntı yaşayan hasta yakınları aynı zamanda konaklama sorunu da yaşıyor. Siirt'te var olan Onkoloji bölümü geliştirilirse hastalarımız ciddi anlamda rahatlar. AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve Milletvekili Osman Ören'in bu hassas konuyu ivedilikle takip edip gerekli girişimlere başlayacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

"LÖSEV Kapı Kapı Gezip Para Talep Etmez"

LÖSEV'in kapı kapı gezip kimseden para talep etmediğini belirten Aslan, "Siirt'te kimliği belirsiz bazı şahıslar kapı kapı gezerek LÖSEV'den geldiğini söyleyerek para talep ettiğini duyuyoruz. Vatandaşlarımızı bu şahıslara itibar etmemesi konusunda uyarıyoruz. LÖSEV asla kapı kapı dolaşarak para talep etmez." dedi.

Aslan, kanser hastalarının maddi anlamda zorluk çektiklerini söyleyerek, Siirt halkının destek vermesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN