Siirt'te 99 Asker İçin Terfi Töreni

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Jandarma Komutanlığında bir üst rütbeye terfi eden 99 asker için tören düzenlendi.
Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende konuşan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, alınan her rütbe ile sorumlulukların artacağını belirtti.
Terfi alan teşkilat mensuplarının ilk rütbeyi taktığı gün gibi aynı şevk ve heyecan içinde görevlerini sürdüreceğine olan inancını dile getiren Atabay, şöyle dedi:
"Şanlı ordumuz, Selçuklu döneminden beri var olan kahraman jandarma teşkilatımızla Malazgirt Meydan Muharebesinde büyük bir fedakarlık ve özveriyle halen devam eden terörle mücadele harekatına kadar birçok zafere, aziz Türk milletimizle beraber imza atmıştır. Ordu demek askerlik demek, amir komuta demektir. Jandarma teşkilatımızı, devletimizin diğer gözde kurumlarından ayıran en önemli özellik askeri disiplin ve emir komuta içinde hareket eden önemli bir kolluk kuvveti olma özelliğidir. Bir üst rütbeye terfi eden değerli silah arkadaşlarımızın yeni rütbeleriyle yetkileri artarken sorumlulukların da artacağını bilmelerini bir kez daha hatırlatmak isterim."
Tören, Vali Ali Fuat Atik, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Tuğgeneral Atabay ve İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay'ın bir üst rütbeye terfi eden 65 uzman jandarma ve 34 astsubayın rütbelerini takmasıyla sona erdi.
Törene, terfi eden askerlerin aileleri de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN