Siirt'te Altın Satan Bin Pişman

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

https://youtu.be/LncYQ5IMxBw

Artı Siirt Muhabirine konuşan kuyumcular, son 1 aydır altınını satan vatandaşın bin pişman olduğunu belirtti.

Siirtli kuyumcu Yunus Mansur Mumay, "Altın fiyatlarındaki git gellerden ötürü işlerimiz yoğunlaşmış durumda. Altının rekor fiyatları nedeniyle vatandaşlarda hem alım hemde satım söz konusu. Vatandaşlarımızın altın satışı, alıma oranına göre daha fazla." ifadelerini kullandı.

"Altın Yükseliş Trendinde"

Altının daha da yükselebileceğini dile getiren Mumay şu şekilde konuştu:

"Biz kuyumcular doların yükseliş trendini göz önünde bulundurduğumuz zaman altınında bir yükseliş trendinde olduğunu görüyoruz. Bu bir aylık süreçte altın hep yükseldiği için yastık altında olan altınlarını satan vatandaşlarımız, sattıkları altınları için çok pişman oluyorlar."

"Vatandaşın altın alacak hali kalmadı."

Sadece borcu olan vatandaşlar gelip altın almaya çalışıyor." diyen Osman Er, "Bizlerde sattığımız altının yerine başka bir altın koyamıyoruz. Devletin bu duruma bir an önce müdahale etmesi lazım, başka müdahale mercii yok.Sabah sattığımız altından dolayı zarardayız. Sabah 5'e sattığım altını 6'ya alıyorum, 6'ya sattığım altını da 7'ye alıyorum hal böyle olunca sürekli bir zarar içerisindeyim."

"Huzurumuz Kalmadı"

"Dükkanlarımızı açmasaydık çok daha karda olacaktık." ifadesini kullanan Er, "Altın sürekli yükseliş içerisinde olduğundan dolayı bizlerde zarar ediyoruz. Fiyatları takip etmekte zorlanıyoruz her dakika fiyat yükseldiği için vatandaşa ne diyeceğimizi şaşırdık. Bu yüzden huzurumuz kalmadı.Altın satan her vatandaş ise, yükselişi gördükten sonra pişmanlığını dile getiriyor." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN