Siirt'te Artan Korona Vakaları Karşısında Uyarıyı Yapan Kurum Şaşırttı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Normalleşme süreci ile birlikte Siirt’te vaka sayılarında yaşanan artışlar üzerine İl Sağlık Müdürlüğü yerine Siirt Ticaret ve Sanayi Odasınca uyarılarda bulunuldu.

Yapılan açıklamada salgın tehdidinin devam ettiği, kontrol altına alındığına dair veri olmadığı, virüsün bulaşıcılığının yüksek olduğu ve henüz tam anlamıyla virüsle mücadele edilebilecek bir tedavisinin bulunmadığı hatırlatıldı.

Tedbirlere uyulması çağrısının yinelendiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu salgınla ilgili alınan tedbirler insan sağlığı açısından son derece önemli ve bir o kadar da gereklidir.

* Ancak alınan bütün tedbirlere rağmen önceleri günde 3-5 arasında olan vaka sayısı ilimizde son günlerde olağanüstü artış göstermiştir.

* Vaka sayısındaki artışın bu hızla devam etmesi istenmeyen sonuçlara yol açabilecektir.

* Kentin sağlık alt yapısının zorlanmasına neden olabilecektir.

* Kişisel hijyen kurallarına mutlaka uyalım. Bu dönemde hasta kişilerle karşılaşmamıza ve hastalığın yayılmasına neden olacak ortamlarda bir araya gelişlerimizi erteleyelim.

* Zorunlu haller dışında mümkün olduğunca dışarı çıkmayalım, evlerimizde kalalım. Dışarı çıkmak zorunda kaldığımız durumlarda ise ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde maske takalım.

* Toplu taşıma araçlarında, alışveriş merkezleri gibi yerlerde ve serbest dolaşım alanlarında sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyalım.

* Unutmayalım ki bu zorlu günleri ancak hep beraber kurallara uyarak, toplumsal dayanışma göstererek aşabiliriz.

* Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir."

"İl Sağlık Müdürlüğü Suskun!"

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü, ilimizde artan koronavirüs vakaları karşısında henüz ortak bir basın açıklaması yapmadığı, ilin korona verileri hakkında herhangi bilgi vermediği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN