Siirt'te Balık Sezonu Açıldı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle “vira bismillah” diyerek denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgâhlarda yerini aldı.

Balıkçıların tuttukları balıklar hallerden sonra tezgâhları doldurdu. Tezgâhlarda en çok hamsi tercih edilirken Siirtli balıkçı esnaflarından Marina Balık işletmecisi Selim Ete yaptığı açıklamada, sezonu açtıklarını söyledi. Dükkanlarda hareketliliğin arttığını belirten  Ete, “Balık sezonu açıldı. Her türlü balık çeşidi tezgahlarımızda yerini aldı. Günlük olarak balıklarımızı getirerek halkın hizmetine sunuyoruz. 3 aylık bir aradan sonra yeniden sezonu açtık. Tezgahlarımıza getirdiğimiz çeşitli cinsteki balıkları müşterilerimizle buluşturarak Siirt’i balığa doyuracağız” dedi.

Soğuk kış aylarının en önemli sağlık ve besin kaynağı olan balık çeşitleri, sezonun açılmasıyla birlikte Siirt’te balıkçı tezgahlarında yerlerini almaya başladı.  Siirtli Balıkçı Selim Ete, sezon başı olmasına rağmen balık bolluğu yaşandığını belirtti.

Tezgâhlarda yer alan balıkların kilo başına fiyatları İstavrit 15 TL, Hamsi 20 TL, Barbun 30, Mezgit 40, Çupra 40, Levrek 45 TL’den alıcı bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN