Siirt'te Bir İlki Gerçekleştirdiler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te, Botan Vadisi'ndeki Rasıl Hacar'da (Delikli Taş), ilk kez spor şenliği düzenlendi.

Kentteki Kings Fitness, 3M2H_Yıldız ve 3M2H akademi tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çok sayıda sporcu ve vatandaş, açık havada spor yapmanın keyfini yaşadı.

Öncülüğünü antrenörler Yıldız Aksu, Kadir Ataker ve Fatih Cakay’ın yaptığı şenlikte, halat yarışı, bilek güreşi yarışı, bady combat (vücut savaşı), crosfit, spining, trx, step, bady pump gibi gösteriler yapılırken, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda madalya kazanan sporcular tanıtıldı.

Etkinlik, müzik şöleni ve Botan Vadisi'ne karşı çekilen halay ile sona erdi.

Antrenör Abdulkadir Ataker, yaptığı açıklamada, Siirt'in tarihi ve kültürünün merkezi olan Rasıl Hacar'da spor şenliğinde gençlerle bir araya geldiklerini söyledi.

"Biz memleketimizi, bölgemizi Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz"

Botan Vadisi'nin Milli Park ilan edilmesinin ardından spor etkinliği düzenlediklerini belirten Ataker, şöyle dedi:

"Siirt'in, bölgenin ve Türkiye'nin gözbebeği olan yerdeyiz. Gençler olarak güzel bir organizasyona imza attığımızı düşünüyorum. Bu etkinlikte halkın kaynaşması var, birlik beraberlik var. Bu etkinlik sadece sporsal, kapalı ortamda yapılan bir etkinlik değildir. Bizler sanata, spora değer verilmesini istiyoruz. Sporun Beden Eğitim dersinde birer ya da ikişer saat verilmesi taraftarı değiliz. Biz memleketimizi, bölgemizi tanıtmak istiyoruz. Artık ufkumuzu açtık, gençlerimizin ufku açık. Yeni bir aktivite keşfetmeyi hedefledik ve bunu bugün başardığımıza inanıyoruz. Sporu oksijenin bol olduğu yerde yapmaya çalışıyoruz. Spor salonlarının boğucu ortamında kurtulup açık havada spor yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Yıllar boyu bu etkinlikleri çoğaltarak devam ettireceğiz."

Antrenörlerden Yıldız Aksu ise yaptığı açıklamada, “bizler kadınları da spora çekerek sosyal hayata katılmalarını sağlamaya çalışıyoruz ve bunu başarıyoruz. Bu tür etkinliklerin öncü olmasını ve doğa ile iç içe sporun tadını çıkarmak istiyoruz. Ciddi katılımlar oldu buda bizleri motive ediyor. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Antrenör Hakak Ekik de vatandaşlara sporu sevdirmek amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Kapalı alanda yapılan sporu doğaya çıkarmak istedik. Etkinlik çok güzel geçti, gören vatandaşlar da geldi katıldı. Halay çektik, herkes çok mutlu oldu." dedi.

Etkinliğe katılan Rümeysa Ekinci de etkinliğin çok zevkli geçtiği ifade ederek, “Daha önce Siirt’te böyle bir etkinlik olmadı. Spor şenliğine arkadaşlarımızla katıldık, spor yaptık ve sonunda halay çektik. Bu etkinliklerin artarak devam etmesini dilerim." diye konuştu.

Beden Eğitimi öğretmeni Adem Yusuf Üzer de sporun açık alanda yapılmasının ne kadar keyifli olduğunu açıkça ortaya koyan bir etkinlik olduğunu belirterek, "Siirt'e örnek olacak bir organizasyon oldu. Umarım her sene bunun tekrarı olur. Spor halkı birleştirdi, sporun herkesi birleştirdiğine bir kanıt oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Etkinliğe Şırnak'tan katılan Orhan Yardımcı ise bölgede bu tür etkinliklerin olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN