Siirt'te Çekirge İstilasına Karşı Mücadele Eğitimi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çekirge Mücadelesi Eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında İl Müdürlüğündeki konu sorumlu teknik personeller tarafından Şirvan ve Baykan ilçelerinde Çekirge ile Mücadele istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Söz konusu toplantılara Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Memet Sabri Tan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ercan Kaplan, İlçe Müdürleri Furkan Özak ve Rıfat Gümüş, İlçe Müdürlüğü Personelleri, bütün köy muhtarları ve bölge üreticileri katıldı.

Toplantıda İl Müdürlüğümüzde görevli konu sorumlu teknik personeller tarafından Çekirge Mücadelesi konulu sunum yapıldı. Toplantıda, bölgemizin en büyük zararlılarından biri olan çekirgenin mücadelesi, mücadeledeki sıkıntılar ve çözüm yolları hakkında konuşuldu.

Çiftçilerin hayatını aylarca kabusa çevirebilen çöl çekirge sürüsü, Afrika'nın ardından Irak'ın güneyini de işgal etti. Türkiye'ye de gelme ihtimali bulunan çekirgeler ekinlere saldırdı ve çiftçilere zor anlar yaşattı.

Bu durumun önüne geçmek için eğitimler verilmeye başlandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN