SİİRT'TE CORONAVİRÜS DENETİMLERİ ARTIRILDI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yeni tip Korona Virüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de de görüldüğünün açıklanması üzerine piyasalarda görülen yüksek fiyat artışını kontrol altına almak ve fırsatçılara göz açtırmamak amacıyla Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi.

Corona virüs salgını nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğü, Siirt Defterdarlığı ile Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne marketlerin ürün fiyatlarına zam yaptıkları yönündeki şikâyetlerde bulunmasının ardından ekipler kent merkezinde bulunan marketlerde denetimlerde bulundu.

Korona virüs (Covid-19) bahanesiyle maske, kolonya, dezenfektan çeşitleri ile gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulayanlara karşı başlatılan denetimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 65 ürün çeşidinden toplam 2.997 adet ürün incelemiştir. 

Vatandaşlarımız tarafından yapılan şikâyetler hemen değerlendirmekte ve şikâyete konu işyerlerinde inceleme ve denetimler yapılmaktadır. Tutulan tutanaklar Ticaret Bakanlığına gönderilerek cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Piyasada son dönemlerde Korona virüsten kaynaklı yaşanabilecek fiyat artışlarının önüne geçmek ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmeleri için denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edecektir.

Siirt Ticaret İl Müdürlüğünün 0484 224 26 84 telefonuna veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulama programına girerek, şikâyette bulunabilirler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN