Siirt'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yasağını Çiğneyenler Var!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Koronavirüs salgınının etkilerini ortadan kaldırmak için getirilen ekonomik tedbirlerin süresi uzatılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatılmasına rağmen Siirt'te işten çıkarmalar ediyor.

Artı Siirt'e ulaşan vatandaşlar, çalıştıkları iş yerlerinde kendilerinden habersiz kısa çalışma ödeneğinden faydalandırıldıklarını ve bu yüzden de sigortalarının kesildiğini daha sonra da işten çıkarıldıklarını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete'de kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatılmasına rağmen bu kararın çiğnendiğini ifade eden vatandaşlar, haklarını aramak için mahkemeye başvuracaklarını kaydetti.

Vatandaşlar, bu salgın sürecinde çalışanları mağdur eden işverenlerin mahkeme yoluyla haklarını aramaları gerektiğin savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, "Koronavirüs nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 23'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SÜRESİNİN UZATILMASI

Kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılmasına ilişkin yayımlanan kararda ise, "Kısa çalışma ödeneğinin süresi, iki ay süreyle uzatılmıştır" denildi.

Kısa çalışma ödeneği uygulamasında ise daha önce uzatılan süre 30 Ekim'de sona eriyordu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN