Siirt'te Depremin Bilançosu Belli Oldu! Bakın Şimdiye Kadar Kaç Hasarlı Bina Var

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Kurtlan ilçesinde meydana gelen 5.2'lik depremden sonra hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Siirt Valiliği Koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde Bakanlıkça görevlendirilen 2 Uzmanın koordinasyonunda, İl Merkezinde 1 Müdür yardımcısı, 4 Şube Müdürü ve 8 ekip, Kurtalan İlçesi ve Köylerinde 1 Müdür yardımcısı 2 Şube Müdürü ve 7 ekip olmak üzere toplamda 40 teknik personel ile sahada hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

06 Aralık 2020 günü itibariyle yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, Kurtalan Merkez ve Köylerinde; 62 Hasarsız, 146 Az Hasarlı ve 7 Ağır Hasarlı bina tespit edilmiş, Siirt Merkezinde ise 91 Hasarsız, 10 Az Hasarlı bina tespit edildi.

Alo 181 hattına yapılan başvurular, vatandaşlardan gelen ihbarlar ve dilekçeler ile yapılan başvurular, ivedilikle incelenmekte olup, ayrıca Okullar, Camiler ve Kamu binalarında da hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Binaların depremden kaynaklı hasarlarını dikkate alarak, binaları farklı hasar derecesiyle sınıflandıran teknik ekiplerimiz, depremzede vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması için var gücü ile hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir.

Devletimizin tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Depremden etkilen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN