Siirt'te Dev Vurgun! Bir Daireyi Birden Çok Kişiye Satan Müteahhit Kayıplara Karıştı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te vatandaşlara yaptığı sitelerden daire satan ÖZ-KA İnşaat yetkilisi Mehmet Kapan, iddiaya göre peşin olarak aldığı paralar ve bu daireler üzerine çektiği kredi paraları ile bir daireyi birden fazla kişiye sattığı paralarla kayıplara karıştı.

İddiaya göre, Veysel Karani Mahallesi TOKİ konutları karşısında site yapan Kapan, bir daireyi birden çok peşin olarak vatandaşa sattı ve aldığı paralardan sonra kendisinden haber alınamadı.

3 bloktan oluşan 90 daireli siteden tapusunu alamayan 22 vatandaştan peşin para alan müteahhit Kapan, birçok daire adına da kredi çekti. Aynı daireyi birden fazla kişiye satan Kapan, ortadan kayboldu. Dolandırılan vatandaşlar, mahkemeye başvurdu.

Siteden Ev Alanlar Hayatının Şokunu Yaşadı

Tapularına sahip olmak ve yapılan dairelerini yakından görmek isteyen vatandaşlar, müteahhit Kapan'a ulaşamayınca ve dairelerinin başka sahibi olduğunu da görünce dolandırıldıklarını fark etti. Daireyi satın almak için bankalardan kredi çeken vatandaşlar, dolandırıcılık olayı karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar.

Yaklaşık 30 milyon lira para ile kayıplara karıştığı belirtilen Kapan'dan haber alamayan vatandaşlar, konunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

Bazı vatandaşların da tapusunu aldığını ve kapı kilitlerini değiştirdiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN