Siirt'te Engellilerin Yaşadığı Zorluklar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt - Yusuf Eren

Siirt’te bilinçsiz vatandaşlar dolayısıyla engellilerin yaşadığı zorluklar Artı Siirt Haber Ajansı objektifine yansıdı.

Tekerlekli sandalyeyle PTT’ye gitmek isteyen bir engelli vatandaş, kurumun girişinde engelliler için “usulen” yaptırılmış oldukça yüksek rampayı çıkamadı.

Sağlıklı bir insanın bile çıkmakta zorlanacağı engelli rampasını, bedensel bir engelli vatandaşın nasıl çıkacağı merak ediliyor.

Güres Caddesi başta olmak üzere şehrin birçok yerinde sözde engelliler için yapılan yüksek rampalar, engellilerin günlük hayatını oldukça zora sokuyor. Çevredeki duyarlı vatandaşların yardımı olmazsa, kentte bir engelli vatandaşın gezemeyeceği görülüyor.

Rampaların yüksek olmasının yanı sıra engellilerin geçiş yerlerine araçların park etmesi onların yaşamını oldukça zorlaştırıyor.

PTT hizmet binası önünde zorluk yaşayan engellinin başka bir yerde engelli geçiş yerinden geçemediği yine Artı Siirt Haber Ajansı objektifine yansıdı. 2 aracın arasında sıkışan engellinin çevredekilerin yardımıyla kurtarıldığı görüldü.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmadan, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çabalamalıyız, zorlaştırmak için değil.

Yetkililer, engellilerin yaşadığı bu zorluklar karşısında acilen önlem alması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN