Siirt'te Esnaf Zor Durumda

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Esnaf Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu, koronavirüs pandemisiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Siirtli esnafların da çok zor duruma düştüklerini, BAĞ-KUR primleriyle, çalıştırdıkları işçilerin sigorta primlerini yatıramadıklarını, işyerlerinin kiralarını ödeyemediklerini, elektrik parasını ödemekte zorlandıklarını belirterek devletten CANSUYU hükmünde olacak paketler açıklaması beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Normalleşme sürecinde yeniden açılan işyerlerinde bile işlerin yüzde 70 oranında düştüğünü, salgın endişesiyle berberlere, kuaförlere, lokantalara, çayhanelere ve benzeri yerlere giden müşterilerin sayısında büyük düşüş olduğunu söyleyen Koyuncu, Kurban Bayramı haftasında bile esnafların, işlerinin açılacağından pek umutlu olmadıklarını belirtti. Koyuncu, Devletin öncelikli olarak Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine yardım elini uzatması gereğine vurgu yaparak “esnafı borçlandırmak yerine karşılıksız yardımda bulunmalıdır” dedi.

Piyasada adeta bir ölüm sessizliği  yaşandığına dikkatleri çeken Koyuncu, Devletin acil olarak esnafa el uzatmaması durumunda, kepenk indiren iş yerlerinin sayılarında patlama yaşanacağını özellikle vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN