Siirt'te Husumetli 2 Aile Barıştırıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Çağlar Tekin'in girişimleri sonucunda, Ağrak ve Bingöl aileleri arasında barış sağlandı.

Bir süredir aralarında husumet bulunan Atak ve Bingöl aileleri, İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’nda düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.

Barış yemeğinin ardından İlçe Müftüsü Abdullah Erdem tarafından duanın okunması sonrası, aileler arasındaki barışın daim olması amacıyla iki tarafın aile büyükleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini ettiler.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, husumetli ailelerin barışması için çaba sarfettiklerini belirten Kaymakam/Başkan V. Tekin, “yaşanan tatsız olayları unutarak bundan sonra her iki ailenin de kardeşlik duygusu ile hareket ederek barış içinde yaşamaları için aile büyüklerine önemli görevler düşüyor. Aile büyüklerinin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek bu barışın daim kılınması için çaba sarf edeceklerine canı gönülden inanıyorum. Her iki aile bireylerine de bu barışın sağlanmasında gereken olgunluğu göstererek bu husumete son verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile iki aile arasında sağlanan barışın daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Düzenlenen barış programına; Kaymakam/Belediye Başkan V. Sayın Çağlar Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Cafer Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yeşilyurt, İlçe Müftüsü Abdullah Erdem, İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Sevgili ile Ağrak ve Bingöl ailelerin büyükleri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN