Siirt'te İmam Hatiplerin 68'inci Kuruluşu Kutlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İmam Hatip Okullarının 68’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Siirt Önder Şube Başkanlığı tarafından TÜRGEV Konferans Salonunda bir program düzenlendi.

Programa Önder Siirt Şube Başkanı Sabahattin Ataker, İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamza Arslan, Siirt Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sağlam, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Siirt İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed Aygan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda açılış konuşmasını Siirt Önder Şube Başkanı Sabahattin Ataker yaptı.

2 Mart 1924 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde çıkarılan bir yasayla medreselerin kapatıldığını, ilim-irfan sahibi insanların bir anda çoban ve hamal olmak zorunda bırakıldığını belirten Ataker, milletin baskılarıyla ancak 7 ilde imam hatiplerin açıldığını ama bu okulların da masraflarının halk tarafından karşılandığını belirtti.

Ataker, şunları söyledi: "28 Şubat’ta o günün gaddar paşaları, cumhuriyet başsavcısı, rektörlerinin yapmış oldukları en büyük icraatları imam hatiplerin önünü keserek kat sayı zulmü ile 600 bin olan imam hatip öğrenci sayısını 60 bine inmesini sağladılar. İmam hatip okulları neredeyse yok olmak üzereydi ama Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, imam hatiplerin önünü açtı, kat sayı zulmünü ortadan kaldırdı, türban meselesini çözdü. Bir zamanlar bizlere gassal yani ölü yıkayıcıları diyorlardı. Ama bizden bir başbakan çıktı. Davos’ta İsrail’e 'one minute' diyen, 15 Temmuz’da insanları meydana indiren bir lider çıktı."

İmam hatip okullarının geçirdiği süreci anlatan İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamza Arslan ise derin acılar yaşatan ve büyük bedeller ödeten bu mazinin ülke tarihi açısından bir şuur ve fikriyat armağan ettiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN