Siirt'te İnternet Kabloları Çalınan 3 Bin 500 Kişilik Mahalle İnternetsiz Kaldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yetkililerin bu duruma acil müdahale etmesi gerektiğini belirten Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ayhan, derslerini uzaktan eğitimle takip eden öğrencilerin, internet olmadığı için mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Dumlupınar Mahallesi'nde yerin altından geçen bakır kabloların yaklaşık bir ay önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınması nedeniyle mahalleye internet erişimi kesildi.

Yaklaşık 3 bin 500 kişinin ikamet ettiği mahallede, derslerini takip edemeyen çocuklar büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Rögar kapağını sökerek kabloları çalan hırsızlar yüzünden mahallede uzaktan eğitim gören ve sınava hazırlanan yüzlerce öğrencinin mağdur duruma düştüğünü ifade den Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ayhan, hırsızlık olayının önlenememesine tepki gösterdi.

Derslerine çalışamayan öğrencilerin çok mağdur durumda olduğuna dikkat çeken Ayhan, hırsızların sadece kabloları çalmakla kalmadığını bununla birlikte öğrencilerin geleceğini de çaldıklarına vurgu yaptı.

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ayhan

"Yetkililer bizim değil çocuklarımızın geleceğini düşünsünler"

İnternet kablolarının bir ay içerisinde defalarca kez çalındığını belirten Mahalle Muhtarı Ayhan, yetkililerden bir an önce sorunun çözülmesini istedi.

İnternet sağlayıcı telekomünikasyon şirketinin birçok kez internet kablolarını yaptığını ama yine de kabloların hırsızlar tarafından çalındığını dile getiren Ayhan, yetkililerden bu hırsızlığa karşı bir önlem alınmasını istedi.

Ayhan, "Çocuklarımız derslerinden geri kaldı, salgın nedeniyle çocuklarımız uzaktan eğitim görüyorlardı ama 45 gündür internet kabloları çalındığı için derslerinden geri kaldılar. Hırsızlar yakalanıyor ama maalesef savcılık serbest bırakıyor. İnternet kablolar 5-6 kezdir çalınıyor. Türk Telekom yapıyor hırsızlar çalıyor, şikâyet etmelerine rağmen bir sonuç alınamadı. İnternet yok ama faturalarımızı da ödemeye devam ediyoruz. Bu ay bana 106 TL fatura geldi. Mahalle sakinleri kullanmadıkları internetin parasını ödüyor. Bizi düşünmesinler sadece çocuklarımızın geleceğini düşünsünler." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN