Siirt'te İzinsiz Kazılar Vatandaşı Elektriksiz Bırakıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Enerji kalitesini artırmak ve arz güvenliğini sağlamak için sorumluluk bölgesindeki enerji nakil hatlarını yeraltına alan vatandaş ve Dicle Elektrik, izinsiz yapılan kazılardan şikayetçi.

Bu güne kadar onlarca kez yaşanan ve her defasında vatandaşların elektriksiz kalarak mağdur olmasına neden olan izinsiz kazıların bir yenisi Siirt’te yaşandı ve yeraltı kablosunun kopması nedeniyle 484 abone saatlerce elektriksiz kaldı.

Siirt’in Termol mevkiinde bir inşaatın yapımında çalışan iş makinası, izinsiz olarak kazı yapınca, yeraltından geçmekte olan elektrik kablosunu patlattı. Bunun üzerine patlayan hattan enerji alan 484 abone saatlerce elektriksiz kaldı. Olayın haber alınması üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Siirt İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zaman geçirmeden buraya gitti. Önce güvenlik sebebiyle bölgenin enerjisi tamamen kesildi ve yeraltı kablosu, uzun bir uğraşın sonunda onarılarak vatandaşlara yeniden elektrik verildi.

‘Hukuki süreç başlatıldı’

Siirt’te vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak için ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Siirt İl Müdürü Naci Obut, ‘’Büyük emek ve para harcanarak gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar ne yazık ki kurallara uyulmadan yapılan izinsiz kazılar nedeniyle tahrip ediliyor. Bu durum bizim kadar enerjisiz kalan vatandaşları da mağdur ediyor. Yaşanan son olay ile ilgili gerekli hukuki süreci başlattık. Umuyoruz ki izinsiz kazılar artık son bulur ve ne biz, ne de vatandaşlarımız mağdur olmaz.’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN