Siirt'te Lise Öğrencisi, Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığa Dikkat Çekerek Bakana Seslendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Eruh ilçesinde lise öğrencisi Ayten A., ilçede cinsiyet ayrımcılığının yapıldığını iddia ederek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi.

İlçeye bağlı Okçular köyünde yaşayan 11. sınıf öğrencisi Ayten A., köyde erkek çocukların okula gönderildiğini, kız çocuklarının ise okula gönderilmediğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan bu konuda destek bekledi.

"Lütfen bizi hayallerimize ulaştırın ve bize umut eli uzatın"

Artı Siirt Haber Ajansı'na ulaşan Ayten A., köyde kendi kız kardeşi dahil yapılan cinsiyet ayrımcılığına dur denilmesini istedi.

Ayten A. yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Merhaba Bakanım hayırlı akşamlar. Ben Siirt /Eruh Okçular köyünde ikamet etmekteyim. Bulunduğum yerde kız, erkek evlat arasında ayrımcılık yapılmakta, kız çocukları erkek çocuklarına oranla daha başarılı olmalarına rağmen kız çocukları okula gönderilmeyip, erkek çocuklar gönderiliyor. Ben 11. sınıf öğrencisi olacağım, küçükken sizi de lise göndermeyeceğiz dediklerinde ben okuyacağım der dururdum ve şu an bir şekilde okuyorum. Küçükken kendime söz vermiştim, elimden geldiğince benim gibi okumak isteyen kız arkadaşlarım ve kardeşlerimin arkasında duracağım diye şu an size bunları söylememin nedeni bulunduğum yerde başarılı bir kız kardeşimin okula gönderilememesidir. Lütfen bizi hayallerimize ulaştırın ve bize umut eli uzatın."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN