Siirt'te Mahalle Muhtarı Uyuşturucu Kullanıcıları Yüzünden Mahalleyi Terk Etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Metruk binaların uyuşturucu yuvasına döndmesi üzerine vatandaşların mahalleyi terk ediyor.

Mahalle sakinleri, maddi durumları el vermediği için evlerini terk edip başka yerlere taşınamadıklarını dile getirip devlet yetkililerinden uyuşturucu satıcılarına karşı bir an önce önlem alınmasını istedi.

Daha önce Ülkü Mahalle Muhtarı da, madde kullanıcılarından dolayı mahalleyi terk ettiğini ve başka bir mahalleye taşınmak olduğunu dile getirmişti.

Zeki Özay, “mahallemiz bu madde kullanıcıları ve hırsızlar yüzünden berbat hale gelmiş durumda. Son iki ay içerisinde mahallede 50 hane mahallemizi terk etmek zorunda kaldı. Bunun sebebi de bu metruk evleri kullanan uyuşturucu kullanıcıları ve hırsızlar yüzünden. Can güvenliğinden korkuyor vatandaş.  Çoluk ve çocuğunun bu uyuşturucu bataklığına düşeceğinden korkarak aileler tek tek terk ediyor buraları. Böyle giderse sokakların hepsi boş kalacak. Vali beye daha önce gittik sorunu dile getirdik, sorunun çözüme kavuşturulacağını dile getirdiler. İhaleyi beklediklerini file getirdiler.” Dedi.

Muhtar Özay, kendisinin de mahallede can güvenliğinin yerinde olmadığını belirterek evini terk ettiğini söyledi.

Özay konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Muhtar olarak bende evimi boşaltmak zorunda kaldım. Benim bu mahallede iki tane evim var. Hem ben oturuyordum hem de kardeşim, can güvenliği için mecburen bollaştık.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN