Siirt'te okullardaki 'bağış' parası velileri çileden çıkarıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ajansımıza ulaşan birçok okurumuz, çocuklarını okula yazdırmak isteyip o okula gittiklerinde, okul yönetimi tarafından ‘bağış’ adı altında para istendiğini ileri sürdü.

Siirt'te çocuğunu Yunus emre İlkokulunda bulunan anasınıfına kayıt yaptırmak isteyen Hurşit Beştaş'tan 300 lira kayıt parası istedi.

Beştaş okul yönetiminin bu tavrını eleştirerek şunları söyledi:

5 yaşındaki çocuğumu anasınıfına kayıt yaptırmak için Yunus Emre İlkokuluna gittim, okul yönetimi bana kayıt için gerekli evrakların olduğu dosyayı teslim etti. Dosyanın içinde de en üstte bir banka hesabının olduğunu gördüm. okul yönetimi bana o kayıt yaptıra bilmem için o banka hesabına 300 Türk Lirası yatırmam gerektiğini söyledi ve bunun mecburi olduğunu söylediler. Ben bu duruma tepki gösteriyorum zorunlu olmayan bir ücreti okul yönetimi zorunlu hale getirmesi resmen mafyavari. Yetkililerden isteğim bu sorunun üzerinde durulmasıdır.

Öte yandan Devlet anaokulu kayıt ücretleri her yıl eğitim öğretim yılı öncesinde Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenirken en tavan ücretin ise 100 Tl olduğu bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN