SİİRT'TE OKULLARIN GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

SİİRT’TE OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Siirt'te 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla "Okul Güvenliği" konulu toplantı, Vali Vekili Zihni Yıldızhan başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Selim Erkovan, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,  İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Siirt il genelinde güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim ortamı sağlamak amacıyla okullar ile yakın çevrelerinde alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıda; İl genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, okullardaki kameraların kent güvenlik yönetim sistemine dâhil edilmesi, öğrenci servislerinin denetlenmesi konuları ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı çalışanları tarafından sunumlar yapıldı.

Vali Vekili Zihni Yıldızhan toplantıda yaptığı konuşmada, “Risk guruplarına göre okulların kamera sistemlerinin kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, İl Özel İdaresinden, Milli eğitime ayrılan ödeneklerin kamerası olmayan okullarımıza öncelikli olarak kamera temini için kullanacaklarını söyledi.

Kurumların koordineli çalışmalarının önemine değinen Yıldızhan, okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespit edilerek, bir an evvel giderilmesi için azami gayretin göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantı, soru cevap ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN