Siirt'te Onlarca Köy Ulaşım Nedeniyle Mağdur!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla birlikte Siirt merkez ile 50'ye yakın köyün bağlantısını sağlayan eski köprü ve yolların sular altında kalmasından dolayı köylüler, ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyor.

Ulaşım sıkıntısı çeken köylüler, yetkililerden köprü yapılmasını talep etti.

İhtiyaçlarını gidermek ve hastalarını Siirt’e getirmek isteyen köylüler, yaklaşık 2,5 saat feribotu bekliyor.

Feribota ulaşamayan bazı köyler ise köyden Eruh’a oradan da Siirt’e gelebilmek için 4 saat süren kara yolu ile mesafeyi kat etmek zorunda kalıyor.

İşin bir de maddi boyutu olduğunu dile getiren köylüler, her şehre indiklerinde 60 TL yol ücreti feribota ödediklerini ifade etti.

Ilısu Barajı’nın yapılmasıyla yıllardır ekip biçtikleri tarlalarını kaybettiklerini belirten köylüler, bu nedenle şehir merkezine daha da bağımlı hale geldiklerini söyledi.

“Onlarca köy ulaşım nedeniyle mağdur, sadece bir köprü istiyoruz”

Baraj yapılmadan önce Siirt merkeze 45 dakikada gidebildiklerini eski köprüyü ise iki dakikada geçtiklerini ifade eden Bozkuş köyünden İsmail Bilen, en yakın zamanda bir köprü yapılmasını talep etti.

Köylere ne ambulans ne de başka bir aracın gelebildiğine vurgulayan Bilen, “Bir hastamız olduğu zaman hastaneye yetişemediğimizden bazen hastalarımızı kaybetme riski ile karşı karşıya kalıyoruz.  Bundan dolayı bizler çok mağduruz. Eruh yolunu derseniz ‘zaten yol’ diye bir şey yok. Eruh yolundan 3 saatte gelemiyoruz.  Çok zor durumdayız. Yetkililere sesleniyorum! En yakın zamanda buraya bir köprü yapsınlar. 50'ye köyden fazla bu şekilde mağdur olmuş, bütün samimiyetimle söylüyorum, şimdi bir kişinin apandisiti patlasa bu yolda ölecek veya doğum sancısı çeken bir kadın feribotu bekleyecek olsa hem kendi hem de çocuğu ölecek, ne diyebiliriz ki?” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN