Siirt'te Tozun İçinde Yaşayan Mahalleli Yetkililere Seslendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te DEDAŞ tarafından, elektrik kablolarını yer altına alma çalışması sırasında oluşan tozların evlere girmesinden dolayı vatandaşlar şikayetini dile getirdi.

Kabloları yer altına alma çalışma sırasında kazılan çukurların öylece bırakılması ve oluşan toza herhangi bir müdahalede bulunulmaması vatandaşın büyük tepkisine neden oldu.

Mahalleli Uğur Ekinci, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, sokaklarının toz ve dumandan geçilmediğini belirtti.

Yetkililerin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirten Ekinci, şöyle konuştu:

"Barış Mahallesi 1341 sokakta oturuyorum. Mahallede elektrik kablolarını yer altına alma çalışması yapan bir şirket var, çalışmalarını yaptıkları sokaklarda kazılan çukurları gelişi güzel bırakıyorlar böylelikle sokaklarımız toz ve dumandan geçilmiyor. Evlerimizin içine kadar bu tozlar giriyor. Bugün sözde bir yıkama çalışması yapıldı. Bu yıkama değil sadece bir sulama şeklinde yapıldı. Sonunda da çamur birikintisi bırakıp gittiler, bu çamur kuruduktan sonra tekrardan toz duman olacak.
Yapılan çalışmalar sonunda bazı kısımlara asfalt yapılırken bazı yerlere yapılmıyor, kanalların üstü mıcır ile kapatılıyor.

Belediye ekiplerini aramama rağmen beni birkaç noktaya yönlendirdiler fakat onlardan hiç birine ne ulaşabildim ne de geri dönüş alabildim. Sizlerden ricamız bizlerin sesini bir an önce duyurmanız ve mahallede yapılan bu çalışmanın bir an önce düzeltilmesidir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN