Siirt'te Uyuşturucu Sattıkları veya Kullandıkları İddiasıyla Son Bir Yılda 414 Kişi Gözaltına Alındı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt il genelinde son bir yılda 31.8 kilogram esrar, 27.5 kilogram Matemfetamin uyuşturucu madde ve 84 adet ecstasy hap, ele geçirildi, uyuşturucu sattıkları ya da kullandıkları iddiasıyla 414 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay koordinesinde, son bir yılda yapılan geniş çaplı operasyonlarla kentte uyuşturucu satıcısı ve kullanıcılarına adeta göz açtırılmadı.

Başta Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube olmak üzere, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, ekipleri, kent genelinde bazen nokta operasyonu bazen de 2 gün süren uyuşturucu operasyonları düzenledi.

Mahalle ve caddeleri ablukaya alan ve kapama noktaları oluşturan ekiplere destek olarak İnsansız Hava Araçları Büro Amirliğine ait droneler ve dedektör köpekler de kullanıldı.

Bir yandan uyuşturucu kullanan ve satanlara yönelik operasyonlar yapan polis ekipleri, diğer yandan da uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele ve Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, kent genelinde özellikle gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde onları uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN