Siirt'te Yasağa Uymayan Kafeye Uyarı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye geneli sinema, tiyatro, kafeterya, kafe, kahvehane gibi alanlar koronavirüs önlemleri kapsamında geçici süreyle kapatılması kararına rağmen açık olan kafelere ceza kesilecek. Siirt'te yasağa uymayan bir kafe polis ve zabıta ekiplerince uyarıldı.

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine “Koronavirüs tedbirleri” konulu ek bir genelge gönderilmesinden sonra polis ve zabıta ekipleri Siirt'te denetime çıktı. Polis ve zabıta ekipleri kafelere giderek, iş yerinin kapatılmasını istedi. Kapatılmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı bildirdi.

Genelgeye göre, “Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri” geçici bir süreliğine bugün saat 00.00 itibarıyla durduruldu.”

Polis ve zabıta ekipleri kentte denetim ve incelemede bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN