Siirt'teki Marketlerde Fahiş Fiyat Denetimi Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İşletmelerin ürünleri fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için gerçekleştirilen denetimlerde; ürün fiyatları, ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığı, fahiş fiyatlar ile reyon ve kasa fiyatları arasındaki tutarlılık denetleniyor.

Zabıta ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketlerde rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek, fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yaptı. Özellikle gıda ve temizlik ürünlerde fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor.

Ayrıca zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere yasal işlem başlatılmak üzere evrakları Ticaret İl Müdürlüğüne sevk ediliyor. Zabıta ekipleri denetimler sırasında sık sık vatandaşlar ve işletme yetkililerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar hakkında da bilgilendirmelerde bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN