Son 3 ay içinde tam 1 milyon kişi öldü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Öte yandan salgının başından beri hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyonu geçti. Salgında 2 milyon kişi 1 yıldan fazla sürede hayatını kaybederken son üç ayda bu rakam 1 milyon daha arttı.

Aralık 2019'da Çin'de ortaya çıkan koronavirüs, aradan geçen yaklaşık 1.5 yıllık sürede etkisini kaybetmek bir yana dursun hızını daha da artırıyor.

Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyonu geçerken, ortaya çıkan mutasyonlar mücadeledeki denklemleri değiştiriyor. Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) salgınla ilgili kritik açıklamalar geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsünde haftalık vaka sayılarının dünya genelinde son iki ayda patlama yaparak ikiye katlandığını söyledi.

"VAKALAR VE ÖLÜMLER ENDİŞE VERİCİ ORANLARLA ARTIYOR"

Asya-Pasifik bölgesi ve Papua Yeni Gine'yi merkez alan bir bilgilendirme toplantısında konuşan Ghebreyesus, "Vakalar ve ölümler endişe verici oranlarla artmaya devam ediyor. Papua Yeni Gine'de salgın çok daha kötü bir hal alma potansiyeli taşıyor. Daha fazla koronavirüs aşısının ülkeye gelmesi şart. Rakamlar birçok ülkeye göre daha düşük olabilir ancak artış hızı oldukça keskin" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN