Son Anket Sonucu: Vatandaş Erken Seçim İstiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

1 - 5 Eylül tarihleri arasında 41 ilde 4 bin 180 kişiyle yapılan ankette yurttaşa "Erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Soruya, yüzde 59,9 oranında "Evet", yüzde 40,1 oranında "Hayır" yanıtı verildi.

Yaşanan ekonomik krizin AK Parti'nin kemik kitlesini kırdığı ifade edilen araştırma ile ilgili "Hükümeti başarısız bulanlar bu oranın çok daha üstünde görülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

ORC Araştırma anket üzerine, "Son cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy veren seçmenlerin ise yüzde 40'a yakını erken seçimin ihtiyaç olduğunu belirtmektedir." yorumunu yaptı. 

Ayrıca, son dönemde artan Afgan göçünün de AK Parti'nin kemik kitleisnde kırılmaya yol açtığı belirtildi. ORC Araştırma anket ile ilgili son olarak şunları ifade etti: "'Artık toparlanamaz' söylemi, Ak Parti için her şeyden daha tehlikelidir. Bu durum Ak Parti içinden çıkan partilere yönelimi artıracaktır. Temmuz/Ağustos aylarındaki düşüş ivmesinin sürmesi halinde, Ak Parti'nin 1. Parti konumunun ciddi risk altında olacağını söyleyebiliriz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN