Teknoloji Bakanı Varank'tan kripto para açıklaması

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bakan Varank’tan kripto para açıklaması

Mustafa Varank, kripto paralanın gelecekte yerinin olup olmadığı konusunda çok kararsız olduğunu söyledi. Kripto paraların günümüzde çok etkin olduğunu dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Çok daha negatiftim. Bu işin dünya ticaretinde çok fazla yer alabileceğine inanmıyordum. Ama bugün geldiğim noktada, çok etkin olduklarını görüyorum. Bu tabii dünya piyasalarındaki parayla da çok ilişkili.”

Güvenilir cüzdanlar

SpaceX ve Starlink şirketleriyle yakından tanıdığımız Elon Musk’ın kripto para piyasasındaki etkisine de dikkat çeken Varank, şöyle devam etti:

“Etrafta dolanan çok rezervler var ve bunlar gidecek yer arıyorlar. Biliyorsunuz Elon Musk’ın bir tweetiyle bir anda sistem alt üst olabiliyor. Dünya ticaretinde çok fazla etkili olmayabilir ama bence yaşamaya devam ederler.”

“Kripto para piyasası büyük riskler taşıyor”

Mustafa Varank, kripto para piyasasının çok kontrolsüz ve büyük riskler barındırdığını söyledi. Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak TÜBİTAK ve Merkez Bankası ile birlikte yürüttükleri çalışmaları anlatırken şöyle konuştu:

“Bu çok tartışılan bir alan. Gelişmiş ülkeler dediğimiz ülkeler ilk başta bu olayı çok dikkate almadılar. Sahtekarlık ve dolandırıcılığın çok kolay yapılabileceği bir alandan bahsediyoruz. Dolayısıyla egemen ülkelerin, bu kadar kontrolsüz bir şekilde böyle bir ekonomiyi başıboş bırakacaklarına ben inanmıyorum. Önümüzdeki dönemde gerek batı ülkeleri gerek diğer dünya devletleri de mutlaka bu alanla ilgili regülasyonlar getirmeye başlayacaklar.”

“Bizim vatandaşımız riski seviyor o yüzden bu alanlara yatırım yapıyor. Biz şu anda TÜBİTAK BİLGEM’le aslında Blockchain teknolojisini ve kripto para teknolojisini çalışıyoruz. Merkez bankamız ile beraber hem dijital paralarla ilgili hem de kripto paralarla ilgili yürüttüğümüz bir projemiz var. Elbette vatandaşlarımız açısından çok risk oluşturan ve dediğim gibi dolandırıcılığın çok fazla yapılabileceği bir alanı bu kadar başıboş bırakmanın ben kişisel olarak doğru olduğuna inanmıyorum. Bu alanda neler yapılabilir biz kendi hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı yapıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN