Tesla, insansı robot üretecek!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Elon Musk, Tesla AI Day etkinliğinde konuştu. Şirketin geliştirdiği Tesla Bot isimli insansı robotu tanıtan Musk, yapay zeka destekli bu üründe Tesla’nın Autopilot yazılımının kullanılacağını açıkladı. Robot, insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlandı.

Tesla Bot neler yapabiliyor?

172 cm boyunda ve 56 kilo ağırlığında olan Tesla Bot, beş parmaktan oluşan iki eli ve iki bacağı olan bir insana benziyor. Yüz kısmında bir adet bilgi ekranı barındırıyor, bu ekrandan temel komutlar yönetilebilecek ve sahibinin bilmesi gereken detaylar yer alacak. Saatte 8 kilometre hızdan fazla koşamayacağı açıklanan Tesla Bot, 68 kg kaldırabilme kapasitesine sahip.

tesla bot

Etkinlikte konuşan Elon Musk, geliştirdikleri insansı robot için “dostça olması ve insanlar için inşa edilmiş bir dünyada gezinmesi amaçlanıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca insanların olası bir tehlike durumunda Tesla Bot’u rahatlıkla devre dışı bırakabileceklerinin de altını çizdi. İlk prototipin gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

tesla bot

Tesla CEO’su, bu robotun insanların günlük hayatta yapmak zorunda oldukları sıkıcı işleri kolaylaştırmak amacıyla geliştirildiğini belirtti. Örneğin “bakkala gidip bana iki ekmek al” komutu verildiğinde Tesla Bot’un bunu hemen algılaması ve görevi yerine getirmesi isteniyor. Robot kafasına yerleştirilen 8 adet kamerası ve yapay zekasından destek alarak tüm işlerini hallediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN